Tippeligaen 2003: Tromsø IL - Sogndal

Så bitter, så bittert. Ole Martin Årst trodde tiden var knapp, men han hadde all tid i verden, 20 sekunder på overtid skulle TIL gått opp i 2-1. Ole Martin ble nydelig spilt fri av Bjørn Johansen, og kastet seg frem for å avslutte, utenfor. Egentlig var han helt alene, og kunne brukt tida på å ta en berøring - og så styre ballen i mål.

TIL startet offensivt og koblet et grep på kampen. Men uten å skape de helt store farlighetene foran Sogndal-målet. Etter sju minutter skapte TIL sin eneste målsjanse i første omgang. Lars Iver Strand sendte et innlegg via en Sogndal-spiller og opp i lufta. Thomas Hafstad headet, men rett forbi både Årst og Sogndal-buret. Så etter 26 minutter kom Knut Borch i fokus. En Sogndal-spiller dro til med et halvhardt skudd som Borch slo ut i faresonen foran mål - ikke til corner eller rett ut til sida, som han burde hvis han først skulle gi retur. Håvard Flo våken som alltid.

Så etter 76 minutter kom utligningen, fortjent nok. Steinar Nilsen løftet inn fra høyre, keeperen glapp ballen, og Morten Gamst Pedersen  puttet sitt sjette seriemål fra halveis liggende posisjon. Presset og jaget etter 2-1 kom egentlig bare delvis. Og det ble ingen målsjanser, før Årst mulighet. At Ole Martin Årst bommet 20 sekunder på overtid - og at Knut Borch ga returen i beina på Flo - kalles marginer. Marginene som alltid går imot bunnlag.

Dommer var Stig Rune Krokdal fra Levanger.

Oppdatert : 16.04.2004