Tippeligaen 2003: Tromsø IL - Molde

Referat:   Straffespark skal være mål, holder man hodet kaldt, blir det oftes det , gliser Ole Martin Årst.  TV-bildene viser at Daniel Berg Hestad presset Peter Kovacs i bakken og at dommer Tom Henning Øverbø gjorde rett da han dømte straffe, men det var ikke Molde-spillerne enige om.

Man måtte vente i 93 minutter før den avgjørnede scoringen kom, det skyldes i første rekke to solide keepere, både Eddie Gustavsson og Knut Borch hadde en solid dag på jobb. Thomas Hafstad kunne gitt TILen drømmeåpning på matchen, men skuddet gikk fra kloss hold i tverrliggeren og ned. 27 minutter ut i omgangen trodde samtlige at det var klart for 1-0, Karim Essediri kom til dødlinjen, Ole Martin Årst hoppet over ballen og Morten Gamst Pedersen fikk klokkerent treff fra 10-12 meter. Moldes målmann stoppet ballen med tidenes redning på Alfheim. Et minutt etter var det Arne Vidar Moen som hadde sjansen, men treffe ikke skikkelig.

Etter sidebyttet hadde Ole Martin Årst og Peter Kovacks hver sin store sjanse, spesielt muligheten til Årst var stor. Kovacs vant en duell med Moldekeeperen og Årst sendt ballen i stanga og ut. Da var det godt med straffen på overtid, i den 400 toppseriekampen for Tromsø Idrettslag.

På en dag der de fleste spilte en god kamp, var det Karim Essediri og Knut Borch som var best.     Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert: 15.09.2003