Tippeligaen 2003: Stabæk - Tromsø IL

Referat:   Ran, gliste Ole Martin Årst i TIL-garderoben. Han hadde nettopp snytt Stabæk for seieren, og sørget for at TIL tok nok et hakk oppover tabellen. Men den første timen var det ikke mye som tydet på at TIL skulle komme fra Bærum med poeng. Stabæk styrte showet, skapte sjanser og det virket som om Gutan spilte med blylodd i skoene. Og da Stabæk scoret to kjappe mål tidlig i andre omgang, - det siste fra neste 60 meter (!) tydet alt på at TIL skulle gå på sitt første tap etter trenerskifte.

Men plutselig begynte TIL å skape sjanser. Og da klokka nærmest seg 85 minutter smalt det. Først dunket Årst inn en utboksing fra keeper etter corner. To minutter seinere pirket Ole Martin Årst ballen  i mål via stanga og inn, etter en pasning fra spisskolega Peter Kovacs. Plutselig sto det 2-2. Og på overtid kunne det faktisk endt med et utrolig hat trick, men Årst fikk aldri kontroll på innlegget fra innbytter Hans Åge Ynfestad.

I garderoben flokket pressefolket seg rundt 5 millioners-spissen som nå har scoret fire mål på de tre siste kampene. Ellers spilte Knut Borch en god kamp, tross for at han slapp inn et langskudd fra omlag 60 meter. Steinar Nilsen valgte å forlate banen 20 minutter før slutt, fikk en albu i hode i starten av andre omgang. Så 22 Stabæk-spillere og ble kvalm, fikk seg nok en liten hjernerystelse.

Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad.

Oppdatert: 22.09.2003