Tippeligaen 2003: Rosenborg BK - Tromsø IL

Her går Arne Vidar opp og scorer årets viktigste må.

Referat:   Ja, det er ikke lett å finne referat i lokalavisene om selve kampen, men så skjedde jo det som er det mest gledelige, omtrent da kampen sluttet. Og med 1-0 seieren over Rosenborg BK på Lerkendal, må man jo bare ta av seg hatten for, ikke bare har TIL slått RBK begge gangene iår, men denne seieren var helt nødvendig for fortsatt liv i Tippeligaen. Men noe står det da skrevet om kampen:

TIL kom til Lerkendal og visste at de mest sannsynlig måtte vinne for å unngå direkte nedrykk. TILs taktikk fra start var lavt press, med Årst-erstatteren Lars Iver Stand som femtemann i midtbaneleddet i en slags 4-5-1-formasjon defensivt. Rosenborg skapte nesten ingenting før pause, og det hadde vært fortjent om TIL hadde ledet 1-0 etter første omgang.

Kampen bølget fram og tilbake i andre omgang, den åpnet seg mer. TIL fortsatte å produsere sjanser, men mistet litt av trøkket da Peter Kovacs overraskende ble tatt av banen mot slutten. RBK kom plutselig til store sjanser, men på overtid skjedde underet: Arne Vidar Moen scoret sitt første mål i år. Og plutselig var 1. divisjon snudd til Tippeliga-spill.  Hvilket utrolig klimaks. Taktisk meget godt gjennomført kamp, mange av spillerne presterte årsbeste når det gjaldt som mest.

Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert: 02.11.2003