Tippeligaen 2003: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Referat:   Med god hjelp fra "Isberget" senket Ole Martin Årst og resten av TIL-gutan erkerival Bodø/Glimt på Aspmyra. Med scoringa hadde Ole Martin Årst et aldri så lite jubileum, 81 mål for Anderlecht, Gent og Standard Leige, 19 i norsk eliteserie, blir 100 til sammen. Selvtilliten er tilbake, og med seier i dette prestisjeoppgjøret er det bare en vei for oss framover, og det er oppover, sier Ole Martin Årst. Med "Isberget" på plass var det tydelig å se at TIL var det laget som ville mest på Aspmyra. Årst tar det nesten så langt som å gi supporterklubben æren for seieren.

TIL gikk offensivt ut , og etter snaut et kvarter satte Ole Martin Årst ballen i lengste hjørne. Jeg fikk en millimeterpasning fra Arne Vidar Moen, ler Årst og snakker om avklaringen fra midtstopper Moen som endte i stillhet fra bodøværingene, og eksplosjon hos "Isberget". Første omgang var TIL det klart førende laget, og burde hatt flere enn de to målene det endte i.

Da halvtimen var spilt hadde Årst muligheten med et knallskudd i krysset av tverrliggeren, og på returen dukket Karim Esediri opp og hamret ballen i stolperota. Da burde det ha stått 2-0, det ble det istedet ti minutter senere da TIL fikk frispark like innenfor Glimts banehalvdel. Inne i feltet sto Morten Gamst Pedersen helt umarkert, og også han valgte det lengste hjørnet.

Reduseringen til Glimt var vel fortjent. Bodø-laget var klart best etter sidebytte, men det ble med den ene store sjansen. Glimt var det førende laget, i alle fall i andre omgang. Men de kom ikke til de store sjansene, vi jobbet godt sammen, står fram som et lag, og stoppet spillet deres. En tøff kamp som er veldig deilig å vinne, sier Årst. Det hører med til historien at Bodø/Glimt spilte store deler av andre omgang med ti mann, da Trond Fredrik Ludvigsen fikk det røde kortet.

Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink.

Oppdatert: 01.09.2003