Tippeligaen 2003: Aalesund FK - Tromsø IL

Referat:   Morten Gamst Pedersen ga beskjed til de de øvrige måljegerne i Tippeligaen. To praktmål senket Aalesund, og det med hans nye sko. Det gjør at TIL-angriperen troner på toppen av toppscorerlista allerede etter den første runden  er spilt.

Morten Gamst Pedersen  satte et aldeles nydelig frispark rett i mål, allerede etter 12 minutter. Aalesund kom sterkt tilbake med scoring fem minutter før sidebytte. Så la de på til 2-1  et minutt ut i andre omgang. Da så det svart ut, men TIL viste moral, og Peter Kovacs utlignet  etter et kvarter. Og tre minutter senere fikk gutan straffe etter at Morten ble felt.

En gylden regel sier at dersom man blir felt selv, skal ikke samme spilleren ta straffen. Men på stillingen 2-2, var det ikke mye tvil om hvem som skulle være eksekutør. selv ikke 9000 elleville sunnmøringer klarte å psyke ut 21 åringen, som smelte straffen kontant i nettet, og tre poeng var sikret i åpningskampen.

Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø)

Oppdatert: 15.04.2004