Cup NM kvartfinale 2002: Aalesund FK - Tromsø IL

TIL leverte på mange måter en strålende kvartfinale, spilte flott fotball og skapte en haug med sjanser. Men i ekstraomgangene brast drømmen om Ullevaal. Det varte i drøyt 120 minutter. Og inneholdt det meste. Men TIL hadde ikke marginene med seg. Og i første ekstraomgang - da Aalesund avgjorde  - var de klart best.

Akkurat som i seriekampen 10. juli ble dette en sjanserik kamp. TIL skapte det meste i første omgang. Morten Gamst Pedersen hadde to stoooore sjanser, før han måtte melde pass med sin ømme lyske. Peter Kovacs hadde to headinger - den ene like utenfor etter et Ole Andreas Nilsen legg (selvfølgelig), den andre strøk tverrliggeren.

Og Ole Andreas hadde en kanon på halv volley fra spissen av 16-meteren som keeper reddet med et "Kahn sprang". I motsatt boks klarte forsvaret å holde brukbart unna. Kjempen Aarøy skapte selvsagt litt trøbbel, men ikke mye.  I andre omgang hadde Ole Andreas Nilsen et utrolig skudd i kryssfestet og ned fra 25 meter, drøye kvarteret før slutt. Og Lars Iver Strand misbrukte en gedigen sjanse etter 85 minutter på en dødball.

I ekstraomgangene var det Aalesund som hadde mest krefter igjen. Innbytter Eirik Hoseth ble den store helten. Først styrte han inn 1-0. Så utnyttet han en glipp av Roger Lange og la ballen i tomt mål. TIL satset selvfølgelig alt framover og produserte sjanser i fleng. Igjen smalt det i stanga - denne gangen fra Lars Iver Strand. På slutten så Svein Morten Johansen rødt i frustasjon og skuffelse. Da var det definitivt slutt.

Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert: 14.04.2004