1.divisjon 2002: Sandefjord - Tromsø IL

Morten Gamst Pedersen (20) trodde han hadde berget ett poeng i toppkampen mot Sandefjord med sine to mål. Men 95 sekunder på overtid (!) kunne Tom Nordlie og nesten 4000 vestfoldinger slippe jublen løs. TIL gikk på årets første tap - samtidig som de andre topplagene i 1. divisjonen vant. Skuffelsen var selvfølgelig stor i TIL-leiren. Å tape en viktig kamp på overtid er bittert.

Sandefjord sjokkåpnet med 2-0 på de første 11 minuttene. Og det var Morten Gamst Pedersen som skjøt TIL inn i kampen igjen, det skjedde fem minutter før pause, Morten fikk ballen med ryggen mot mål etter en lang ball fra Knut Borch, vendte bort forsvarspilleren og klinket ballen i langhjørnet.

Etter pause var det TIL som sto for det meste. Gutan skapte flere store og små sjanser før Gamsten headet inn sitt seriemål nummer 13 denne sesongen.  Dermed så det ut til at toppkampen skulle ende 2-2 - et resultat TIL ville vært fornøyd med.  Men i stedet klarte Sandefjord å avgjøre på overtid.   Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Oppdatert: 14.04.2004