Tippeligaen 2001: Rosenborg BK - Tromsø IL

TIL kjempet som helter, men endte opp som martyrer på Lerkendal. Da Robin Berntsen knallet et straffespark i tverrliggeren etter 68 minutter, kunne TIL tatt alle poengene med seg. Men rettferdigheten seiret - desverre.

Med mål kunne vi tatt tre poeng. Thomas Tøllefsen sto jo som en Gud, mener Robin Berntsen - mr.Uheldig på TIL.  I Stavanger ble han utvist etter seks minutter. Her misset han på den gylne straffesjansen. - Jeg får jo litt syndebukkfølelse. Det er naturlig, mener han. Første omgang fortonte seg som en taktisk triumf for TIL - med et untak.

TIL lot RBK få gå litt for lenge før de satte inn presset. Det medførte en drøss langskudd fra 16-18 meter fra hjemmelaget, og med en litt svakere Tøllefsen og litt mer treffsikre RBK-spillere, ville kampen vært avgjordt tidlig.  Men TIL holdt unna.  Det gjorde de også i andre omgang - da ene og alene på grunn av en voldsom kampvilje og en strålende Tøllefsen som tok alt - nesten alt.  For straffemissen tente RBK, da var det lite å gjøre selv for "veggen" Thomas Tøllefsen.

Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Oppdatert: 12.04.2004