Tippeligaen 2000: Tromsø IL - Rosenborg BK

Etter at TIL og stengene på Alfheim senket Rosenborg, har Jonny Hanssen medaljeoppskriften klar: - Seier mot Start og Haugesund hjemme, pluss tre poeng på bortekampene - da tror jeg vi tar medalje.

Jonny Hanssen bidro sterkt til arbeidsseieren mot serieleder Rosenborg. Ikke bare dundret han inn TILs første mål. Han reddet også TIL fra baklengsmål da han på spektakulært vis kastet seg frem og klarerte et skudd på vei mot mål opp i egen tverrligger og ut. Det var slett ikke eneste gang ballen smalt i stengene bak TIL-keeper Thomas Tøllefsen. Slik bidro målene på Alfheim til den viktige seieren:

15 min: Frode Johnsen header innlegg i tverrligger.  22 min: Jan Derek Sørensen med en kanon fra 20 meter. Ballen slår i begge stengene og langs streken.   63 min: Robert Boateng med en suser i tverrliggeren fra 18 meter.   70 min: Skudd fra Sørensen langs bakken på vei inn i mål. Jonny  kaster seg og dundrer ballen i tverrliggeren og ut.

Og 1-0 målet kom to minutter etter Jan Dereks "biljard-skudd" scoret av Jonny Hanssen. og 2-0-målet tre minutter etter at Jonny "klarete" i egen tverrligger, nå var det Tryggvi Gudmundsson som sto for bragden. Slik vant TIL en fotballkamp hvor RBK i store perioder dominerte spillemessig.