Tippeligaen 2000: Tromsø IL - Haugesund FK

Abdulaye M`Baye vartet opp med et tominutters show der han scoret sine to første TIL-mål. Og håpet om europacup lever i høyeste grad i Tromsø. Med en firemålsseier over Bodø/Glimt, samtidig som Viking tar poeng fra Stabæk, og Brann taper for Molde med fire mål, tar TIL bronse. Men å tro på dette, er det samme som å tro på julenissen.

Senegaleseren satte inn sine to første mål i TIL-trøya - og det var mål som varmet for hjemmepublikummet  -  Slik kom de: Roar Christensen tar ned ballen og slår langt mot M`Baye. Han stiger høyt til værs og header ballen i en vakker bue i mål fra 14 meter.

Så starter M`Baye selv et angrep og slår ballen til Tryggvi Gudmundsson. Han får den tilbake ut på fem meter og setter den ned i keepers hjørne på første berøring.  Men før dette scoret Thomas Hafstad på straffe i det trettende minutt. De siste eleve minutter avgjorde TIL kampen med to scoringer, først ute var Tryggvi Gudmundsson, og ett minutt før slutt fastsatte Morten Gamst Pedersen resultatet til 5-2.