Tippeligaen 1999: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Se, opp for Tryggvi Gudmundsson i dag, sa TIL-trener Terje Skarsfjord før kampen mot Lillestrøm.  Hvem viste hvor rett han skulle få. Den kortvokste islendingen fra vulkanøya Vestmanneyjar stjal showet mot "kanarifuglene" fra Romerike.

Nå står gutan med historiske 22 mål på årets første åtte kamper. Bjørn Johansen startet med scoringene allerede etter ni minutter, på ei kjempeheading. Så scoret Rune Lange på straffe, etter at Tryggvi ble lagt i bakken. Knappe kvarteret ut i andre omgang sovnet TIL-forsvareret av, noe Heidar Helgusson takket og bukket for.   Etter 2-1 reduseringen var TIL skikkelig "på hela" , og uten en strålende Tøllefsen-redning på heading fra Tommy Berntsen, kunne det fort blitt en annen vals.

Men tjue minutter før slutt fikk den islandsk "vulkanen" skikkelig utrbrudd. Og målene som kom var av den vakre sorten. På den første dro Tryggvi vekk en LSK-back og satte ballen i nettaket, mens den andre kom etter en nydelig hælpasning fra Rune. Skuddet var perfekt plassert nede i keeper Barons høyre hjørne.

TILs beste var Tryggvi Gudmundsson.    Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Oppdatert: 09.04.2004