Tippeligaen 1999: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Rune Lange scorer to mål, og er nå oppe i 18 denne sesongen. Dermed er han rett bak Moldes Andreas Lund, i kampen om toppscorertittelen i Tippeligaen - en tittel som aldri har havnet i TIL. Tromsø IL har de siste årene produsert den ene toppspissen etter den andre. Men verken Sigurd Rushfeldt, Tore Andre Flo eller Ole Martin Årst ble toppscorer i Tippeligaen i TIL-drakt.

Rune Lange gjorde en solid match. Men lagmessig var det ingen topputgave av TIL. Kongsvinger kom til altfor mange sjanser, men tok ikke vare på disse.  I tillegg var TIL veldig effektive i første omgang.

Og da ble nok matchen punktert. Roar Christensen startet scoringene, og nitten minutter seinere slo Tryggvi Gudmudsson til med 2-0. Bare to minutter etter kom Rune Lange med 3-0. Og samme mannen  scoret det fjerde målet ti minutter før slutt.

Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert: 09.04.2004