Tippeligaen 1999: Tromsø IL - Brann

Rune Lange, Andreas Ottosson og Tryggvi Gudmundsson.  Det er den nye superrekka i TIL, og trioen kan fort bli den store slageren i årets Tippeliga. Mot Brann var trioen innblandet i alle fem målene. Trioen er god for 40 mål, minst.

I fjor var det Rune Lange som sto for alle målene - scoret 20 ganger. Denne sesongen har TIL tre spisser som vet hvor målet står. Også treneren Terje Skarsfjord er fornøyd med tingenes tilstand. TIL fikk en drømmeåpning. Rune Lange headet inn et frispark fra Svein Morten Johansen allerede etter to minutter og ti sekunder.

Etter tretten minutter kom Rune seg fri på kanten, og innlegget sendte Tryggvi i mål.  Så presenterte Andreas Ottosson seg med to mål på vel ett kvarter. Roar Christensen avsluttet ballet syv minutter før slutt.

Det som gledet mest  på Alfheim var endelig å få se Gaute U. Helstrup lykkes i Tippeligaen. Han ventet nesten en omgang med å presentere seg i sin første kamp fra start på Alfheim. Men så kom han. Nervene slapp taket, gutten med de nærmest unike tekniske ferdighetene slapp seg løs. Forarbeidet til 3-0 var perfekt. Det var bare scoringen som manglet.

Dommeren var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Oppdatert: 15.06.2003