Tippeligaen 1999: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Referat : Nå ble han tidenes første toppscorer for Tromsø Idrettslag. Han fikk "Kniksen-prisen" før kampen, beviset på at han har vært landets beste spiss denne sesongen. En premie til å bli rørt og stolt av. Noe å vise eventuelle barn og barnebarn om noen år. Selv ikke engang to brente straffespark tok knekken på Rune Lange.

Strømsgodset tok ledelsen og øket den i første omgang. Svein Morten Johansen ble helt uforståelig utvist, Strømsgodset ledet 3-1 etter første omgang. Andre omgang vant TIL 5-0 med ti mann og to misslykkede straffer. Men når Rune får et frispark fra 22 meter, ja da går det i mål. Dette må nok være den merkeligste kampen TIL har spilt i Tippeligaen. Og gutan endte helt oppe på sjette plass.

Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 09.04.2004