Tippeligaen 1998: Viking - Tromsø IL

Referat:   Dagen før kampen fikk Tor Inge Kristiansen beskjed om at Thomas Tøllefsen ikke kunne stå i mål mot Viking. Etter 90 minutter på Stavanger Stadion hadde unggutten sin første Tippeligakamp bak seg, en strafferedning og samtidig var han sterkt delaktig i at TIL tok sin 100. seier i Toppserien.

Straffen var av det unødvendige slaget, Svein Morten Johansen hang seg på Bjørn Berland, og ga seg ikke før siddisen lå i bakken innenfor 16-meteren. Forseelsen skjedde vel strengt tatt utenfor- dommer Jon Skjervold pekte imidlertid på krittmerket. Gunnar Aase syntes vel spissene hadde brent så mange sjanser, at han ville være med på festen. Hans utførelse fra 11-meteren var like dårlig som resten av det Viking presterte inne i boksen i første omgang. I denne omgang var TILs nærmeste sjanse, et skudd i stolpen av Eremenko.

Andre omgang ble en totalt forskjellig kamp. TIL fikk justert seg seg inn defensivt, turde la ballen gjøre jobben, og dermed kom resultatene.  Bjørn Johansen flikket innbytter Thomas Hafstad gjennom til dødlinja. Inne foran mål ventet Rune Lange og TIL ledet 1-0. Det varte ikke lenge, burstadsbarnet Dadason skjøt fra langt hold, ballen traff stolpen, smalt i ryggen på Tor Inge, og trillet så vidt over streken.

Så kom målsniken Tryggvi Gudmundsson. Han luktet på offside-fella, Bjørn Johansen slo i bakrommet, og islendingen trillet ballen mellom beina på Bøe. Viking kjempet desperat på slutten, men TIL rensket unna, og tok med seg tre poeng hjem.