Tippeligaen 1998: Tromsø IL - Brann

Brann-keeper Rhonny Westad hadde grepet på Rune Lange og co. i knappe seksti minutter, men det var Rune som lo best til slutt.  U23-landslagstrener Nils Johan Semb får dessuten en positiv rapport på Rune Lange, fra assistenttrener Harald Aabrekk foran EM-utaket.

Bortsett fra et skremmeskudd etter sju minutter var Brann helt borte. Roar Christensen og Thomas Hafstad ga tidlig beskjed om at andre omgangen ikke ville bli noe anderledes enn første. For TIL valset rundt med forvirrede bergensere, og TIl hadde flere sjanser. Så kom Gudmundsson, slo rundt backen hvor Rune søkte bakrommet. Lange fosset mot mål, Brann-keeper fosset mot Lange, og feide han i bakken. Rune Lange satte selv straffen i mål.

Nå pøste TIL på. Og bare fem minutter senere hadde Rune Lange nær gjordt det igjen. Bjørn Johansen som i særklasse var banens beste, fant Hafstad på høyresida, Thomas dro seg til dødlinja, slo inn foran mål, og der kom Rune flygende, men headingen smalt i stolpen.  TIL var faktisk nærmere 5-0 enn utligning.