Tippeligaen 1998: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Marko Tuomela hentet til Tromsø for å hindre scoringer. 16. mai slo den finske landslagspilleren til med scoring - den første i TIL-drakten - ett minutt før slutt og berget ett poeng for TIL. 26-åringen ville score da innlegget kom fra Morten Kræmer, og han kunne styre ballen i mål bak Clas Andre` Guttulsrød.

Bakover på banen hadde den finske landslagstopperen det ikke alt for travelt - tross fire baklengst.  Rett og slett fordi det var de eneste sjansene gjestene fra Bodø skapte. Hadde TIL hatt marginene på sin side burde de avgjort matchen før pause. TIL hadde en haug med sjanser i første omgang, men lå under 0-2.   TIL fortsatte å presse Glimt etter pausen, og 12 minutter ut i omgangen fikk de lønn for strevet.

Skuddet fra Stein Berg Johansen gikk via Ola Haldorsen og Glimt-keeper. Men da Glimt økte til 3-1 trodde de fleste at slaget var tapt og satte kursen hjemover. Nå angrer de nok, for de gikk glipp av en nytelse av en fotballkamp. Roar Christensen tente håpet igjen da han satte inn 2-3-scoringen på et straffespark.

Og da Rune Lange satte nok et straffespark inn to minutter senere, trodde de fleste på seier. Det var helt til Arild Berg sendte i vei et skudd som Thomas Tøllefsen ga retur på og Bengt Sæternes  fikk score sitt andre mål for dagen. De siste tretten minuttene presset TIL konstant for å berge et poeng, og det måtte en finne til. Han berget både 16. og 17. mai for tromsøværingene.