Tippeligaen 1997: Tromsø IL - Skeid

Referat:   I  74 minutter så TIL ut som et middels TITO-lag.  Engstelig, uten pasningspresisjon, uten bevegelse, uten det meste. Så pirket Ole Martin Årst 1-2 og ti minutter før full tid kom den usannsynlige helten, innbytteren Svein Morten Johansen og berget dagen.

Første omgang var det bare Skeid, de ledet da også hele 2-0 da fløyta gikk pause. Dette må ha vært noe av det dårligste TIL har prestert på lenge. Det måtte først et systemskifte (3-4-3), så en Skeid-utvisning, så en ny Skeid-utvisning før TIL kom skikkelig med i kampen.  Årst stusset til Thomas Hafstad, ballen kom tilbake til TILs toppscorer, og ballen snek seg over linja og 1-2.

Så var det duket for Svein Morten Johansens utligning, han dukket opp på rett sted, etter en Jonny Hanssen kanon av et frispark, Skeid-keeper Roger Vaalers retur havnet i beina til Svein Morten, som sikkert prikket inn utligninga. TIL burde avgjordt kampen rett før slutt hvor Årst og Bummens dobbelsjanse ble reddet på streken.

Dommer var Johnny Ditleifsen fra Bossmo & Yttern.

Oppdatert :08.04.2004