Cup NM 2.runde 1997: Porsanger IL - Tromsø IL

Tromsø IL hadde en jobb å gjøre i Børselv, å sikre 3. runde avansement, og det var nettopp det de gjorde, verken mer eller mindre. Seks sjanser, tre mål og et par skremmeskudd fra iltre Porsanger, hvis håp om en cupbombe mer lignet på en rødfis.

Etter tjue jevne minutter dunket Thomas Hafstad inn 1-0 fra 17 meter, og fikk seg en smell i samme slengen, men ikke verre enn at han ble utpå for å fullføre jobben.  Femti sekunder etter pause var TIL i 3. runden. Morten Kræmer fant Årst foran mål, og Årst scoret som så ofte før  fra den posisjonen.

Årst hadde i første runde målgivende til Thomas Hafstad, og gjentok det da han spilte Patric Karlsson fri mot slutten av omgangen.  Svensken trillet inn 3-0 bare for å bevise at eliteserien og bunn i 2. divisjon forsatt er stor.

Dommer var Frode Guldbjørnsen fra IL Nordlys.

Oppdatert: 06.04.2004