Tippeligaen 1996: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Referat:   Med 0-1 og pipekonsert i ørene løp TIL-spillerne av banen etter en trøstesløs affære mot et kynisk, men særlig veldisiplinert Strømsgodset.  Publikum har lov til å pipe hvis spillerne ikke yter sitt beste, sa Terje Skarsfjord. Vi klarer ikke å få noe til mot et lag som spiller så defensivt. Vi greide ikke få den farten på ballen som kreves for å spille dem ut.

Vanskelig å få det til slik Alfheim er i dag, uten at det er noe unnskyldning, sa Bjørn Johansen, som kalte målet et "typisk drittmål". TIL lignet seg sjøl i drøyt ti minutter i innledningen av første omgang. Ole Martin Årst var veldig pigg på venstrekanten, fikk rom å jobbe i, men når SIF-forsvaret fant ut av ham, stokke det seg helt for TIL.

Flere sentrale spillere meldte seg ut av kampen. Sigurd Rushfeldt og Bjørn Johansen var helt usynlig, og høyresida med Svein Morten Johansen og Robin Berntsen var knapt nok bort i ballen de første 45 minuttene. 16 minutter før slutt fikk Roar Christensen sin debut i Tippeligaen - en debut som han sikkert ikke kommer til å huske så lenge.

Dommer var Svein Kjellbrott fra Haugerud.

Oppdatert :07.04.2004