Tippeligaen 1996: Tromsø IL - Skeid

Referat:   Vi er mer gavmilde enn Røde Kors !  Ordene tilhører Bjørn Johansen etter at laget tapte for Skeid, og han fortsetter: Det kan hende vi tror vi er bedre enn det vi er. Hver gang vi nærmer oss teten går vi på en smell. Og Bummen har rett i det, for med seier her, ville TIL ha vært på en tredjeplass. Istedenfor ramlet de ned på sjetteplass.

Folk husker nok ikke det positive ved kampen, Per Egil Swift sørget for en knallstart med 1-0 etter 11 minutter. Alle trodde det skulle bli en hyggelig stund for TIL.   TILs mareritt startet etter 24 minutters spill. Først misset Steinar Nilsen, så misset Arne Vidar Moen, så scoret Dagfinn Enerly , og putselig sto det 1-3, alle Skeids mål scoret av nettopp Dagfinn Enerly.

Publikum hadde ikke kommet seg etter sjokket, før Ole Martin Johansen la på til 1-4. Altså fjorten effektive minutter for Skeid. TIL ga likevell ikke opp, og sju minutter før pause reduserte de til 2-4. Andre omgang ble et TIL kjør mot Skeid-målet. Men det ville seg ikke trass flere store TIL-sjanser og straffespark ble det ikke flere mål for TIL.

Dommer var Thorbjørn Aass fra Rosenborg.

Oppdatert :07.04.2004