Tippeligaen 1996: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   Aldri før har Tromsø IL sluppet inn så mange mål på hjemmebane i toppserien.  Aldri før har Rosenborg vunnet så enkelt i Tromsø. Med dødelig effektivitet scorte trønderne fire mål på fem TIL-tabber. Vi ble overmodige, og knallhardt straffet, oppsummerte TIL-trener Terje Skarsfjord etter 1-5 mot Rosenborg.

Men så utrolig det enn høres ut: TIL leverte en god kamp, og Rosenborg var langt fra å prestere sitt beste....    At det likevel ble 1-5 forklarer vi med en eneste setning: TIL sto for tabbene. Rosenborg for effektiviten. Etter 40 minutter scorer Brattbakk etter en eventyrlig avslutning, og en real keepertabbe.

Sju minutter senere legger samme mann på til 2-0. Arne Vidar Moen skaffet spenning i kampen da han reduserte til 1-2. Men hvor lenge var Adam i Paradiset, Rosenborg fortsatte å putte på mål, og stoppet ikke før det sto 1-5.