Tippeligaen 1996: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Referat:   En god første omgang og en svak andre omgang. Men etter 4-9 og null poeng på de to siste kampene, var det seieren og de tre poengene gutan og TIL-trener Skarsfjord snakket om etter TILs fjerde strake seier over formsterke Kongsvinger. - Det som betyr noe er at vi vant, sa banens beste spiller, Per Egil Swift.

Tønsberg-gutten leverte en av sine beste kamper i TIL-trøya. Mange gode pasninger, en del fine tekniske detaljer, helhjertet defensiv innsats og involvert i begge scoringene. Den første kom etter en halv time, Per Egil spilte ballen i handa til Trym Bergmann, som sto innenfor 16-meteren. Hardt dømt straffe , men Swift brydde seg ikke og scoret sikkert fra krittmerket.

Bare fire minutter senere slo Bjørn Johansen et frispark inn i feltet. Thomas Hafstad vant en hodeduell. Swift utfordret KIL-keeper, som ble forstyrret nok til at han misset med utboksingen. Ballen falt i beina på Robin Berntsen, Ramfjord-gutten breisidet inn 2-0.

Etter pause var det Kongsvinger som bestemte, men uten å skape så voldsomt mye, men da de scoret fire minutter før slutt, ble det en smule nervepirrende. Gutan hadde imidlertid kontroll, og tok tre meget viktige poeng.

Dommer var Harald Hansen fra Bodø/Glimt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert :07.04.2004