Cup NM semifinale omkamp 1996: Vålerenga IF - Tromsø IL

Hele landsdelen kommer til å utvandre til hovedstaden for å se cupfinalen mellom de to gigantene fra nord.. Nå starter nervekrigen. Det var så vidt nerver nok i de første 45 minuttene, for TIL hadde kjempetrøbbel i første omgang. VIF anført av en opplagt trio Dag Risnes, Kent Bergersen og Espen Haug, skapte et uttall av sjanser.

Bare en særdeles opplagt Tor Andre Grenersen i TIL-målet hindret VIF-ledelse. For rundt han svirret TIL-spillerne forvirret. Spissene Rushfeldt og Årst var ensomme og forlatte. VIF fortjente ledelse, men istedet slo TIL kontra. Jonny Hanssen kjempet seg gjennom taklingene. Rushfeldt trakk til høyre. Hanssen brukt rommet Rushfeldt etterlot seg, og dundret ballen i hjørnet fra 17-18 meter.

Ufortjent, javel, men TIL med bare en sjanse bak seg gjennom hele omgangen, var i alle fall effektive. VIF var så frustrert at et klan-medlem kastet  en ølflaske etter Tor Andre Grenersen. VIF gikk ut i samme tempo i andre omgang, men nå svarte TIL, og produserte tre klare målsjanser i løpet av det første kvarteret. VIF prøvde det de evnet, men TIL holdt unna. Og typisk nok kom kontringene.

Thomas Hafstad skjøt, ballen gikk via Fredrik Kjølner, og Sigurd Rushfeldt avgjorde kampen, via Tore Krogstad i VIF-målet. Bare minutter før hadde Rushfeldt bedt om å bli tatt av banen.    Men ingen TIL-kamp nå om dagen uten en Årst-scoring. Og åtte minutter før full tid fikk han sjansen. Fra egen banehalvdel gjorde han alt sjøl, og dermed 3-0.   Og dermed kjære lesere, velkommen til tidenes cupfest.

Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Oppdatert: 06.04.2004