Cup NM 2.runde 1996: Tromsø IL - Alta IF

TIL brant 16 store målsjanser mot Alta, og det var så vidt ikke Alta-keeper Cato Nilsen sendte laget sitt til tredje runde. Men det ble bare nesten. Nesten CATO-strofe for TIL, og nesten et eventyr for Nilsen. Robin Berntsen klinte nemlig inn seiersmålet 27 sekunder på overtid. Alta ledet 1-0 til det gjensto 25 minutter.

La det være klart med en gang, TIL var forferdelig dårlig. Spillemesig var det noe av det svakeste vi har sett av gutan på veldig lenge. Robin Berntsen var svært glad over å ha scoret.  - Jeg var helt ferdig mot slutten, og var veldig glad det ikke ble ekstraomganger.

Alta fikk raskt kampen inn i sitt spor. Spillerne var veldig disiplinerte, og hadde til en hver tid mange mann bak ballen. Og da de erobret den kom de fram med mye folk.  TIL har en ting å gjøre i slike kamper,  og det er å sette fart på kula, og være presise i pasningspillet.  Ingen av delene fungerte. Dermed var Alta med helt til slutt.

Riktignok hadde TIL sjanser i massevis til å avgjøre kampen tidlig, men når de ikke lyktes ga det Alta nye krefter. Fire minutter etter pause scoret Alta kampens fineste mål.  Gutan fortsatte å brenne sjanser, og folk på Alfheim belaget seg på en bombe. Thomas Hafstad headet imidlertid inn 1-1 midtveis i omgangen, og da var det i grunnen kjørt for gjestene.

Arne Vidar Moen får godkjent hos TIL, og bare han.   Dommer var Stig Are Sørensen fra Ulfstind.

Oppdatert: 06.04.2004