UEFA Intertoto Cup 1995: Tromsø IL - HB Torshavn

TIL gjorde det de ikke har gjordt alt for mye i år, spilte ballen gjennom midtbanen - langs bakken. Dermed kunne laget innkasere den største seieren i obligatorisk  kamp siden klubben rykket opp i den øvertse divisjonen. Og det i en internasjonal kamp. Men som Tore Andre Flo sa det: Dette må være en av de dårligste lagene vi har møtt.  Riktignok hadde gjestene fra Færøyane spillere som var relativt ballsikre og hurtige. Laget klarte også 0-0 mot Cluj fra Romania forrige helg.

Det startet imidlertid ikke alt for overbevisende. Først da 20 minutter var spilt, vant Thomas Hafstad en luftduell med keeperen og headet ballen hardt i nettet. Da hadde vi notert en målsjanse fra hjemmelaget. Midtveis i omgangen satte målkongen Flo inn sitt første av totalt tre mål for kvelden. Halvtimen var spilt da Flo på nytt dukket opp i "Smutthullet" , rundet to mann, før han la inn til Hafstad som klinte ballen i nota.  Ved pause hadde TIL øket til 5-0, etter at Per Egil Swift puttet på straffe og Flo satte satte ballen i mål fra kloss hold.

Stein Berg Johansen hadde i hele kampen gjordt svært mye positivt, men måtte vente til det var spilt 63 minutter før han fikk sette sin første og TILs åttende mål for kvelden på et spetakulært "saksespark".  Minuttet etter savnet vi bare Vidar Lønn Arnesen, for da var det duket for DaCapo; etter klabb og babb foran mål, kastet Stein Berg Johansen seg i lufta, og smelte inn 10-0.

Selv om det var laget som imponerte mest, var det vanskelig å komme utenom Jonny Hanssens innsats.   Dommer var Miika Peltola fra Finland.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø)

Oppdatert: 23.07.2009