UEFA Intertoto Cup 1995: Tromsø IL - Ekeren

Da TIL-trener Harald Aabrekk ruslet over Alfheim-gresset, var det allerede tomt for på "Store Stå" for mennesker. Og han følte seg ganske tom  - Aabrekk altså. For TILs farvel med Intertoto-cupen var av den nitriste sorten. Et baktungt hjemmelag - tilsynelatende uten vilje og evne til å angripe - må være et alvorlig tankekors for TIL-treneren.

30 sekunder før pause på stillingen 0-0 hadde TIL sin største sjanse i kampen. Jonny Hanssen slo inn fra venstre, Tore Andre Flo fikk stå umarkert inne i feltet, men hodestussen gikk utenfor. Den andre store miligheten hadde Bjørn Johansen - åtte minutter før slutt. "Bummen" fikk kjempetreff på returball fra feltet, men Ekerens rutinerte og meget gode keeper reddet mesterlig.

Kampen ble avgjort tidlig i andre omgang. Først scoret kanadieren Tomasz Radzinski - etter et langt oppspill som gikk over TILs midtforsvar. Seks minutter senere ble TIL brutt høyt oppe. Ekeren kontret giftig, presist og med stor fart - Radzinski løp fra Stian Larsen og la perfekt inn til Jean Marie Abeels, som skled inn 2-0.