Tippeligaen 1995: HamKam - Tromsø IL

Referat:   Med bare sju minutter igjen å spille skjedde det : Tore Andre Flo fikk litt rom, vred seg rundt inne i feltet, tok ballen på hel volley og sendte den i motsatt vinkel.  Åpningsrundens flotteste mål, ifølge NRK TV-sporten.  Fabelaktiv, sier vi. Deilig, utrolig deilig, sa Flo.

Men for 21 årigen fra Stryn betød det mer at scoringen var viktig enn at den var spektakulær.  Har aldri scoret et slik mål, i hvert fall ikke på toppnivå. Det gikk mot 0-0, og mest tull, men så kom  målet : Jonny Hansen slo inn fra høyre, en Ham-Kam-forsvarer stusset ballen videre med hodet og dermed var det duket for Flo. En slags halveis brasse fra fem seks meter, og ballen smøg seg inn i krysset, uten sjanse for Ham-Kams keeper til å avverge.

Ut fra antall sjanser var det fortjent at TIL vant, men gutan måtte slite, Ham-Kam var veldig aggressive, men en sterk andre omgang avgjorde. Thomas Hafstad og hans erstatter Jonny Hansen hadde de største TIL-sjansene før Flo slo til. Hafstad skjøt utenfor etter rot i Ham-Kam-forsvaret midtveis i første omgang. Hansen traff stanga tidlig i andre omgang etter et av få pene TIL-angrep.

Dommer var Håkon Bondal fra Eik/Tønsberg.

Oppdatert: 05.04.2004