Cup NM 3.runde 1993: Tromsø IL - Mjølner

- Det er det verste jeg har opplevd. Første omgangs verste mann - og banens beste etter pause. .  Mjølner keeper Stein Kyrre Olsen (27) kvitterte ut 4. rundebiletten  til Tromsø IL med to grusomme tabber i første omgang. Da hjalp det ikke at samme mann spilte seg opp og hadde flere feber-redninger de siste 45 minuttene. Ingen kunne hindre gutan i å avansere til 4. runde for niende året på rad.

Olsens mareritt startet allerede etter 11 minutter. Trond Johansen ladet "slegga" et godt stykke utenfor 16-meteren. Skuddet var som vanlig rimelig hardt. Mjølner-keeperen ble nærmest paralysert. Mens han tilsynelatende hjelpeløs falt i bakken, gikk ballen inn - midt i målet.

Verre skulle de bli for ulykkesfuglen Olsen. Etter 25 minutters spill feilberegnet han et langt fremspill fra Nils Solstad. Stein Berg Johansen luktet tabben, ballen spratt over Olsen og der var TIL-spissen og la inn 2-0 fra spiss vinkel. Og TIL produserte sjanser i bøtter og spann, vi talte 11 stykker og det er mye på 45 minutter.

Da Lars Espejord fikk treff på hel volley tidlig i andre omgang, etter høyrefotinnlegg!! fra Trond Johansen, og heading ned fra Kaz Sokolowski, var det i hvert fall ikke mer spenning igjen. Riktignok serverte Mjølner kampens peneste angrep da Thomas Hafstad - som TIL er interessert i - reduserte.

TIL lot seg ikke skremme, men fortsatte å pøse på med målsjanser. Morten Pedersen la inn til Sigurd Rushfeldt da finnmarkingen laget TILs fjerde mål. Og innbytteren Truls Jensen avsluttet festen med å fastsette sluttresultatet til 5-1.

Dommer var Johnny Ditleivsen fra Gruben.

Oppdatert: 03.04.2004