Cup NM kvartfinale 1992: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Gutan har ikke glemt å spille fotball likevel. Nå ga de favoritten Lillestrøm kamp til døra. Selv med 0-2 i tryne i løpet av sju minutter av første omgang, kjempet TIL seg tilbake i kampen. Typisk for et lag som kjemper i motgang, men TIL fikk trua tilbake etter to begredelig hjemmekamper mot Molde og Mjøndalen.

Selv om Lillestrøm hadde initiativet i kampen fra start, lyste det vilje og innsats av gutan. Lillestrøm avgjorde kampen før det var gått en halv time. Begge på headinger, først ved Mons Ivar Mjelde, så ved Kenneth Nysæther.

Først etter pause klarte TIL å styre kampen - slik et lag bør på hjemmebane. Dag Trygve Berntsen, Bjørn Johansen og Lars Espejord hadde alle gode forsøk før det var gått fem minutter. Det siste kvarteret var det virkelig vilje og tæl i gutan. Og endelig kom reduseringen. Steinar Nilsen fikk sjansen etter et frispark fra Trond Johansen, og unge Nilsen scoret fra skrå vinkel. Men 2-2 kom aldri. Likevel var kampen et stort skritt i riktig retning. Nå gjelder det å berge plassen i serien.