Cup NM 2.runde 1992: Lakselv - Tromsø IL

De siste ukene har Kaz Sokolowski (29) hatt problemer med nattesøvnen i lyse tromsønetter. Det har gitt polakken problemer: Trøtt og uopplagt på treningene, og ute av laget siden 0-6 tapet mot Lillestrøm. Nå voknet han - bokstavelig talt, og til de grader også. Kaz var banens dominerende spiller, da gutan lekte seg til 3. runde i NM-cupen. Han signerte fire av målene- tre av dem på ekte hat-trick i løpet av ellevep minutter i første omgang.

Trener Per Høgmo var godt fornøyd etter kampen. - Et nytt og langt skritt i riktig retning. Periodevis fikk vi virkelig sving på det offensive spillet, selv om motstanden var så som så. Men uansett kjennes det godt å score åtte mål. Spesielt er jeg godt fornøyd med at vi kommer fint frem på kantene. Både Trond Johansen og Jurek Kowalik  viste flankespill av klasse.

Men han var ikke fornøyd at Lakselv fikk to enkle og lettkjøpte scoringer, de burde vi unngått mente han. Gutan var best i alt på kunstgresset i Lakselv. Hjemmelaget holdt bra følge den første halvtimen, og jubelen var stor da Bjørn Tore Øvstebø (21) utlignet til 1-1. Øvstebø var god hele kampen, og med sin hurtighet skapte han vanskeligheter for TIL-forsvaret hver gang han hadde ballen.