UEFA Cup 1.runde 1991: Tirol Innsbruck - Tromsø IL

35 sekunder var spilt da Tirolerne fikk sjokk på Tivoli Stadion. En drømmepasning fra Trond Johansen til Stein Berg Johansen. TILs toppscorer - som ikke har nettet siden 27. juli - vant duellen med keeperen, og lobbet ballen i mål. Helt utrolig. Hvilken fantastisk start på kampen for gutan. Scoringen var et enda større sjokk enn Nils Solstads drømmemål i cupfinalen i 1986 mot Lillestrøm.

De neste 89 minuttene var spekket med situasjoner foran spesielt Tor Andre Grenersens mål. Men også TIL hadde store sjanser. Likevel 1-2 er nesten et perfekt resultat for gutan foran returkampen på Alfheim om to uker. Utgangspunktet er glimrende. Det holder for TIL å vinne 1-0

Den største Tirol-sjansen i første omgang kom midtveis. Tor Andre Grenersen gjorde sin eneste tabbe i løpet av de nitti hektiske minuttene. Men TIL-keeperen ble reddet av Lars Espejord. Nesten i ren desperasjon fikk Lars beinet ballen vekk -  på målstreken.

Det ble mye forsvarsjobbing for TIL i denne perioden, men etter 30 minutter holdt Truls Jensen på å gi tirolerne et nytt sjokk. Lars Espejord stusset et langt innkast fra Trond Johansen inn i feltet. Der kom lag-kaptein Jensen stupene, men headingen gikk rett på keeper.

Så raknet det en smule rett etter pause. Først dundret en totalt umarkert Hørtnagel inn 1-1 på hel volley. Like etter skrudde argentineren "Pipo" Gorosito et frispark fra atten meter opp i hjørnet. Dermed var kampen snudd.

Bittert for TIL som like før ropte på straffe. Trond Johansen skjøt knallhardt fra skrå vinkel. Keeper måtte gi retur, og den skulle Bjørn Johansen bare sette foten på. Men Bummen ble holdt igjen, og en feig dommer vinket spillet videre. Dommeren som var rumeneren Salomir Mircea bekreftet sin hjemmepatriotisme, da han ikke viste ut Tirols keeper etter fjorten minutter av andre omgang, da han meiet ned Stein Berg Johansen utenfor 16-meteren som bakerste mann, men slapp unna med gult kort. Helt utrolig !!

Oppdatert: 29.03.2004