Tippeligaen 1991: Tromsø IL - Viking

Referat:   Endelig lyktes Roger Nilsen på "hjemmebane" i Tromsø. I sitt tredje forsøk med Viking på Alfheim kunne Roger gå av banen som den store vinneren.. Det gjorde han som en av de beste spillerne. Denne gangen var det Roger sin tur å glise på Alfheim.

Viking spilte denne kampen med hode. Hele tiden hadde de flest spillere bak ballen. Roger styrte Viking-skuta på stø kurs, og de lot aldri TIL komme til med sitt lette og enkle spill. Allerede etter åtte minutter kom avgjørelsen.

Mot Rosenborg for fjorten dager siden dreide det meste seg om Tor Andre Grenersen. Også i denne kampen var 21 åringen fra Narvik i høyeste grad innvolvert i den avgjørende scoringen. Også denne gangen endte det 0-1 på Alfheim - til enorm skuffelse for over 7000 tilskuere.

Men hva var det egentlig som skjedde i klynga foran TIL-målet. Kenneth Storvik slo en corner inn fra venstre på nærmeste stolpe. Tor Andre Grenersen forsøkte å klarere i duell med Vikings Morten Myhre. Det hele endte med at ballen gikk i mål. Hvem som egentlig var sist på den Myhre eller Grenersen, var ingen av dem klar over, men i mål gikk ballen. Og etter 90 minutter var det nettopp denne episoden som avgjorde kampen.