Tippeligaen 1991: Tromsø IL - Start

Referat:   En flott forestilling, spesielt av TIL, som vant for andre gang i årets eliteserie, og for første gang på en måned. Stein Berg Johansen og Trond Johansen lagde festforestilling og sydlandske gledesscener i Tromsø. På vei til byens fotball-puber sang og smilte tromsøværingene, akkompagnert av midnattsola, som beleilig tittet frem på seierens dag.

TIL fikk en drømmestart med Stein Berg Johansens susende brassespark etter bare tre minutter. Og laget fortsatte sin offensive stil med høyt banepress og raske pasningspill, og ikke ufortjent gikk de opp til 2-0 ved samme Stein, seks minutter før pause.

TIL var de første 45 minuttene minst like bra som fjorårets utgave i storform.  Etter sidebytte sank kvaliteten. TIL mistet konsentrasjonen. Da Start scoret på en gratissjanse ble lagets psyke satt på en alvorlig prøve. TIL red av stormen, kom seg opp på banen, og Trond Johansen fikk æren av å score mål nummer hundre på Alfheim.

Gi oss litt tid og gi oss støtte, ba TIL-trener Bosse Petersson før helga - Vi er overbevist om dette kommer til å snu seg. Mer enn et par dager trengte ikke "gutan" til å feie til side all skepsis. Skikkelig også. Og det på en måte Alfheim-publikummet satte overmåtelig pris på. Det er lenge siden TIL-spillerne kunne gå til pause med trampeklapp, og komme ut til andre omgang med trampeklapp. Og sendt i dusjen etter kampen med velfortjent jubel.

Dommer var Per Arne Larsgård fra Sandefjord.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø og Nordlys)

Oppdatert: 27.03.2004