Tippeligaen 1991: Brann - Tromsø IL

Referat:   Stein Berg Johansen er en utrolig spiller, han er kanskje den beste spissen jeg har sett i Norge. Hadde vi hatt ham i fjor, hadde vi tatt gull, dette sa fjor-årets trener Tommy Svensson, som overvar kampen i Bergen. TILs første omgang var et fyrverkeri gjennom 45 minutter. Og i fremste rekke sto Stein, med blendene spill og et nytt mål føk han alene til topps på toppscoringsstatistikken.

Lars Espejord åpnet fest-kampen. Bare åtte minutter var gått da han møtte en ball fra Truls. Headingen fra den robuste midtbanesliteren satt klistret i mål.  Og så i det 33. minutt viser Stein Bergenspublikummet hvorfor han er toppscorer. Igjen gjorde Truls forarbeidet. Han kom seg fri nede på høyresiden, ventet til Stein var i posisjon inne i midten, og slo ballen til den kortklipte lysluggen fra Lofoten, som styrte ballen i mål.

At Brann reduserte til 1-2, var egentlig aldri noe trussel.  Bedre fotball en det vi spilte før pause, har vi ikke prestert før i år. At Brann kom sterkt igjen i andre omgang var bare naturlig. De måtte satse for å få mål. Men da tok vi fram vår andre egenskap, det fantastiske TIL-samholdet, sa Bosse Petersson etter 2-1 seieren i Bergen.