Cup NM kvartfinale 1990: Tromsø IL - Rosenborg BK

Mike McCabe var rasende - på seg selv - han misbrukte kanskje TILs beste mulighet til utligning på Alfheim. Alene med Ola Bye-Riise skjøt han knallhardt - rett i beina på Rosenborg-keeperen. - Utilgivelig å misse, både på den og andre sjanser jeg hadde, mente Mike etter kampen - fotsatt fortvilet.

I stedet sørget Karl Petter Løken gjennom sin påpasselige opptreden i TIL-feltet, da han slo inn seiersmålet midtveis i første omgang, for å knuse Tromsø IL drøm om "the double". Samtidig våger vi påstanden om at det samme målet blir starten på TILs endelige veg mot seriegullet.

Tommy Svensson resymerer slik etter kampen: Rosenborg var gode, men det var vi også. Vi var med på å gjøre kampen skikkelig god. Men manglet den flaksen som må til for å lykkes, når det er snakk om å vinne eller forsvinne.  Men merk dere publikums-tallet 10 225, dette er nok en rekord som blir stående i mange år.

TIL kom på hælene fra avspark - slik de gjorde i seriekampen for en måned siden. To Rosenborg-cornere i første minutt, anga tonen for gjestene. Som i de neste 20-25 minuttene viste å utnytte at TILs midtforsvar hadde en nølende og usikker kveld.

Seiersmålet virket noe lettvint. Selv om Karl Petter Løken var heldig, da han var på rett plass til rett tid, etter et Mini Jacobsen-skudd som var innom et par TIL-spillere. Men samtidig fikk han være svært så alene foran mål, og den sjansen ga han selvsagt ikke fra seg.