Cup NM 4.runde 1990: Tromsø IL - Råde

Fire sekunder tok det fra avspark i andre omgang, til Trond Johansen hadde satt inn "årets mål" på Alfheim: Mike McCabe tok avsparket, Trond Johansen så at Råde-keeperen Odd Skauen stod langt ute, og smelte til fra midtstreken. En feberilsk Skauen rygget det han kunne, men maktet ikke å stoppe ballen.

Dermed sørget venstrebeinet til Johansen for å "punktere" en kamp der det aldri var tvil om TILs avansement til kvartfinalen. Råde - av de svakere lagene i 2. divisjonen - verken prøvde eller maktet å være skikkelig med i kampen. TIL-keeper Einar Rossbach har skjelden hatt så lite å henge fingrene i som her.

Langt mer å gjøre hadde Odd Skauen på motsatt side, selv om han ikke ble den skyteskiva som han selv antydet på forhånd. Til det var TIL-avslutningene for dårlige. Det manglet på ingen måte på dem, men gutan var lite konsentrert. De hadde nemlig sjanser til å vinne to-sifret. Det gikk en halv time før TIL fikk sitt første mål, og det var Lars Espejord som beinet ballen i mål etter et pent forarbeid av Nils Solstad.

Andre omgangen startet altså med "årets mål" av Trond Johansen. Og omgangen fortsatte med et nærmest kontant TIL-press.  Mike McCabe la på til 3-0 da han headet et pent innlegg fra Erik Pedersen i mål.  Bjørn Johansen avsluttet godt da han ble pent frispilt av Truls Jenssen.

Mens samme Jensen satte punktum med en scoring som langt på veg konkurerte med Trond Johansen om betegnelsen "årets mål". Fra tjue meter smelte han til og ballen satt klistret i krysset.

Dommer var Jan Erik Olsen fra Drammen BK.

Oppdatert: 25.03.2004