Allnorsk1.divisjon 1990: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Einar Rossbakk har et alvorsord med en LSK-spiller, med Nils Solstad som tilskuer.

Referat:   Tromsø IL spilte for gull, men fikk "bare" sølv på Åråsen. Tom Lunds Lillestrøm, ble i perioder rundspilt av et TIL-lag, som leverte en av sine beste kamper denne sesongen. Gutan taklet nervepresset, spilt fantasifullt, bevegelig og konsentrert i 2 X 45 minutter. Bare scoringen manglet.

TIL hadde nemlig fortjent å vinne på Åråsen, banen som TIL aldri har vunnet en seriekamp på. LSK er virkelig ute å kjøre, de må spille kvalikk for å overleve i topp-divisjonen. TILs første omgang i går var direkte imponerende. På en sleip og vanskelig bane spilte gutan enkel og direkte fotball.

Ballen gikk i laget, spillerne fant hverandre med pasningene, og på høyresida briljerte Erik Pedersen og Nils Solstad stort sett som de ville. Erik og Nils var store i første omgang. Førstnevnte oppfinnsom og teknisk eminent. Sistnevnet råsterk i duellene og med en selvtillit som smittet over på resten av laget.

Andre omgang startet med at speaker innformerte om Rosenborgs 1-0 ledelse på Lerkendal. Den fikk TIL midt i fleisen. Men gutan lot seg ikke affisere. De fortsatte som i første omgang. Lot ballen gjøre jobben. Spillere som Kjetil Osvold  og Tom Guldbrandsen løp som gale etter den - uten å få tak i den.  Vi kan egentlig trekke fram hele TIL-laget som glimrende.    Dommer var Arild Haugstad fra Faaberg.

Oppdatert: 25.03.2004