Cup NM 3.runde 1989: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Et straffespark midtveis i andre omgang, var det som måtte til for å berge videre cup-spill for TIL. I en meget sterk Glimt-periode da gutan tidvis måtte finne seg i å bli rundspilt, som de knapt har blitt på Alfheim, kom situasjonen som snudde kampen i TILs favør.

I hovedrollene Bjørn Johansen og Sigmund Forfang. Bummen snapper ballen, skjærer gjennom feltet på veg ut mot cornerflagget. Der blir han lagt ned av sin tidligere lagkamerat - såvidt innefor 16-meterstreken. Dermed liten tvil om avgjørelsen, og fra 11-meteren scorer Erik Pedersen sikkert, 2-1 til Tromsø IL - Glimt mister taket på kampen, og TIL kan kontrollere inn til seier og videre cupspill.

De første 45 minuttene så ut til å bli lett avansement for TIL. De kontrollerte kampen omtrent som de ville. Gjestene hadde tydeligvis såpass respekt, at de ikke torde slippe seg løs offensivt. Men mer enn halvhjertet ble i gunnen aldri TILs spill - i første omgang heller.

Da ledelsen kom midtveis i omgangen, virket det som om TIL-spillerne regnet med at det ville holde. At resten skulle gå omtrent av seg selv. Ledermålet var fint nok. Et av TILs beste angrep med direkte og hurtig spill endte hos Erik Pedersen. Han fant Bjørn Johansen med et presist innlegg, og Bummen kunne styre ballen sikkert i mål med hodet.

Mens Glimt knapt hadde en skikkelig sjanse de første 45 minuttene, burde såvel Mike McCabe og Lars Espejord sørget for å øke TIL-ledelsen. Etter at TIL kom i ledelsen igjen midtveis i andre omgang, var det ingen tvil om hvor seieren skulle gå. Mike McCabe skulle få æren av å avslutte kampen med ei scoring da det var seks minutter igjen.