Allnorsk1.divisjon 1989: Tromsø IL - Vålerenga IF

Referat:   Det er ganske enkelt  sak å spille fotball mot rundingsbøyer. De yter nemlig ikke motstand. Det samme var det mot Vålerenga. For først da gutan ledet 3-0 var Oslo-laget villig til å kjempe om poengene. Da var det selvsagt forseint, og TIL lekte seg til en solid seier. Anført av Bjørn Johansen var TIL enerådene på Alfheim- i alle fall i perioder.

Den første halv timen spilte TIL kontrollert, rolig og enkel fotball, og dermed slapp ikke VIF til i det hele tatt. Da Bjørn Johansen gjorde 1-0 etter 20 minutter, ventet man bare på neste scoring, og den kom ved Lars Espejord ti minutter senere. Halvtid 2-0, dette kan man være bekjent av.  Bjørn Johansen hadde et fint raid, han gikk elegant gjennom hele forsvaret, rundet keeper og satte ballen i mål, men der sto en forsvarer og reddet på streken.

Erik Pedersen skjøt en retur i mål etter bare fire minutter av andre omgang. Lars Bohinen reduserte for VIF, men det ble med det.  Mike McCabe ydmyket VIF med en fin heading, og 4-1 til gutan. Bjørn Johansen spilte kanskje sin beste kamp for sesongen, unggutten påtok seg store oppgaver på midtbanen, og foret medspillerne med utsøkte pasninger. Han gjorde dessuten mye på egenhånd, var en alvorlig trussel mot VIFs forsvarsrekke og scoret TILs første mål.

Bjørn Johansen blir bare bedre og bedre.   Dommer var Torodd Presberg fra Åssiden

Oppdatert: 24.03.2004