Allnorsk1.divisjon 1989: Tromsø IL - Start

Referat:   Det ble akkurat den målfesten de fleste hadde håpet på Alfheim. Gutan brukte den første halve timen til å komme seg skikkelig inn i kampen, det neste kvarteret til å vise tenner, og hele andre omgang til å lage skikkelig festforestilling.

Det er ikke hver dag TIL scorer fire mål i 1.divisjonen - det har de faktisk aldri gjort før denne kampen. Det etter en andre omgang, der de den første halvtimen både trillet ball i hatt med Start og scoret tre mål. Reste av tiden nøyde de seg med å trille ball i hatt.

Andre omgang var det ikke Start som var dårlig, men de var vi som var gode, skikkelig gode slår TIL-trener Tommy Svensson fast. Tor Pedersen kom ikke høyt nok på et langt frispark fra Pål Lydersen, og sendte den i eget mål.

Trond Johansen scoret et virkelig knallmål, deretter fulgte Lars Espejord opp med en stikkball til Mike McCabe som plasserer ballen i mål.  3-1 kom etter et frispark fra Trond Johansen, treffer hodet til Lars, som header inn til Mike, som stuper ballen i mål.

Et publikum som var avventende de første 45 minuttene, fikk full valutta for pengene etter pause. Da skjedde det knapt noe intressant på TILs banehalvdel. På motsattt side skjedde det desto mer interessant, for å si det kort. TIL gjorde akkurat som de ville. De vant duellene, de kombinerte fikst og variert, de spilte seg til sjanser - og ikke minst, de scoret tre mål. Og det kunne gjerne vært flere.

Stig Arne Gjellestad plukkes ut som dagens TIL-gutt, han var en av en rekke kandidater, han ble valgt for at han scoret et vidunderlig mål, selve rosinen i pølsa, Stig Arne starter angrepet , spiller vegg med Tore Nilsen og finter seg videre forbi to Start-spillere. Alene med keeper Gill gjør han en liten finte, før han smeller til med venstrefoten. Akkurat da var Asker-gutten ustoppelig. Spillemessig hadde han en sterk andre omgang, der han var feilfri deffensivt, og i tilegg skapte mye godt framover.

Dommer var Torodd Presberg fra Strømsgodset.

Oppdatert: 23.03.2004