Allnorsk1.divisjon 1988: Tromsø IL - Bryne

Referat:   Hva mer kan man forlange så tidlig på våren, laget som aldri tidligere har vært i form før høststormene har begynt å ule rundt husveggene.

Og dette var festfotball, allerede etter 9 min. ekspederte Lars Espejord, etter en pasning fra Trond Johansen, ballen direkte i mål. Og jubelen hadde knapt lagt seg før det smeller igjen, Trond Johansen tar corner, etter mye frem og tilbake og feber-redninger, avslutter samme Trond med en suser i nettet, dermed 2-0 før 12 min. var gått.  Nå var det stemning, publikum var ekstase, og storkoste seg i vårsola. Per Høgmo avsluttet kalaset med å score 3-0-målet. Dette så ut til å bli en god sesong.

I løpet av ei uke har TIL greid å snu ordinært spill i åpningskampen, til å skape en festforestilling i hjemmedebuten. Det var angrepsfotball for alle pengene - i alle fall så lenge kreftene holdt. Og kanskje best av alt. Tre mål, alle etter godt spill.

På sidelinja var en eller så sindig trener Tommy Svendsson, mer løssluppen og jublende enn vi har sett ham før. Ikke rart egentlig. Han har greid å få resultater med sitt nye mannskap fortere enn noen hadde regnet med, han selv inkludert går vi ut fra.

Tromsø IL fikk en best mulig start av kampen med to tidlige scoringer. Spillemessig imponerte TIL de første 45 minuttene. TIL fortsatte presset i andre omgang, kanskje ikke med like stor intensivitet, men i alle fall nok til at Bryne aldri kom skikkelig på skuddhold. Vel hadde bortelaget ballen mer enn i første omgang, men TILs forsvar var aldri Bryne-angriperne på talefot med.

Trond Johansen var banens beste spiller.    Dommer var Einar Halle fra Molde.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø)

Oppdatert: 18.03.2004