Allnorsk1.divisjon 1988: Brann - Tromsø IL

Referat:   Håpet brast - medaljene tapt, og i Bergen elsker man Tromsø IL. For andre året på rad redder gutan kontrakten for Brann, på tre innbyrdes kamper leder Brann 11-0 i målforskjell. Joda  Brann - supporterne elsker snille tromsøværinger.

At mye sto på spill for begge lagene var tydelig, en nervøs åpning på kampen bekrefter nettopp det, og slik ble det nærmest i 90 minutter. Brann`s mål var nærmest et selvmål. Ellers ser det ut som Bjarte Flem har kommet seg etter sjokket fra forrige kamp, her sto han ypperlig i mål, tross mye "mobbing" fra Brann - supporterne.

Når de gjelder selve målet fikk Brann mye hjelp av TIL-spillerne. Atle Torvangers skudd fra atten meter var nemlig innom både Mike McCabe og Lars Espejord, før før den spratt i nettaket bak en utmanøvret Bjarte Flem. Det var faktisk den første målsjansen i kampen.

Den andre kom to minutter før pause. Nå var det Tromsø IL som var på farten, og Erik Pedersens fine innlegg fra venstresiden ekspederte Mike McCabe videre med et velplassert skudd i krysset, desverre traff ballen tverrliggeren - hadde den bare gått fem centimeter lavere ville det blitt utligning.

Branns andre scoringssjanse var i grunnen mye større enn den som ga scoring. Odd Johnsen befant seg putselig alene med Bjarte Flem etter innlegg fra Trond Nordeide, men hadde ikke nerver til å roe ned og styre ballen inn. I steden puffet han bare lett til ballen og Bjarte Flem hadde ingen problemer til å avverge.

Erik Pedersen var TILs beste.   Dommer var Egil Nervik fra Freidig.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys)

Oppdatert: 21.03.2004