Cup NM 1.runde 1987: Lyngen IL - Tromsø IL

Nevn ordet cup for Per Høgmo, og han finner fram til scoringsformen. Og bare for å understreke Per Høgmos evne til å score mål i cupen: I fjor scoret han bare ett mål på 11 seriekamper, i cupen ble det to mål på fire kamper.

Cupkampen på Polleidet ble enveiskjøring gjennom samtlige 90 minutter. Lyngen-spillerne hadde tatt med seg all den respekt de kunne få med seg ut på banen, demed ble klasseforskjellen større enn den egentlig er mellom de to lagene. At hjemmelaget hadde ett skuddforsøk som havnet mellom stengene, sier egentlig sitt.

Spillemessig er de egentlig vanskelig å vurdere både TIL og Lyngen etter en kamp, som endte med ren utklassing. For TIL var det positivt at de klarte å holde et så godt nivå de første 45 minuttene.  - før Lyngen ga mer eller mindre opp.

Målene kom slik:  1-0 kom da Lars Espejord nådde høyest på en corner, stusset videre til Tor Pedersen som lett kunne heade i mål.   2-0: Ett frispark ble headet i tverrliggeren, på returen var Lars Espejord på plass og headet i åpent mål.   3-0 kom på kampens beste angrep. Ballen gikk i fem-seks direkte trekk, før den havnet hos Yngvar Bendiksen, som fant Per Høgmo med et perfekt innlegg, Per dundret til på hel volley - direkte i mål.

0-4 Truls Jensen får all den tid han trenger inne i feltet. Banens beste spiller gjorde ingen feil og satte ballen rolig i hjørnet.    0-5: En corner blir stusset til Tore Rismo som smeller til fra skrå vinkel. Et lavt skudd i lengste hjørne.  0-6: Per Høgmo går solo på 16-meterstreken. Inn i feltet og setter ballen inn via en Lyngen-spiller.  0-7: Trond Johansen spilles igjennom inne i feltet. Hælsparker til Per Høgmo som enkelt kan løfte ballen over Lyngen-keeper Peter Bolte.