Allnorsk1.divisjon 1987: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   Kjetil Olsen debuterte fra start, og hvilken deby for 18-åringen.  Kjetil var rødruss, med det som det medfører. Tross alt dette, mønstret han på uten respekt for de mer blaserte motstanderne. Etter 9 minutter scoret han etter et fremspill fra Lars Espejord til Per Høgmo, som fra dødlinja la inn i målgården, der presset Kjetil seg de nødvendige centimetrene foran RBK`s Trond Henriksen, og dagen var fullbragt.

Kjetil fikk også vist sin styrke i lufta, og rutinerte og luftsterke Trond Sollied hos RBK, fikk seg nok en kraftig overraskelse, da Kjetil flere ganger vant hodeduellene i RBKs forsvar. Serieåpningen på Valhall var et jevnt oppgjør. TIL åpnet best, men klarte likevell aldri å sette et langvarig press på Rosenborg, selv om de hadde ballen mest i første omgang.

Etter sidebytte byttet også RBK og TIL kontrollen i kampen, men om Rosenborg var bedre organisert på midtbanen og bedre i pasningspillet, maktet heller ikke de å produsere større sjanser foran mål. TIL-forsvaret var helt utspilt de Rosenborg utlignet tidlig i andre omgang. Bård Wiggen og Sverre Brandhaug kom begge fra umarkerte posisjoner på kant, hvor Bård Wiggen fikk klem på ei sidepasning fra Roger Albertsen, som gikk mellom beina på en dekket Bjarte Flem.

Her ble det også straffekonkuranse, og nå var gutan forberedt, og Bjarte i praktform, seier 4-1.

Beste TIL-spillere var Kjetil Olsen og Tor Pedersen.   Dommer var Einar Halle fra Molde.

Oppdatert: 13.03.2004