Allnorsk1.divisjon 1987: Tromsø IL - Mjøndalen

Referat:   Utskjelt og nederlagsdømt, av publikum, av presse, av forståsegpåere. Stempet som inneffektive, blottet for målteft o.s.v. Her er svar på tiltale - ga kritikerne en på flabben, dundret inn to scoringer, og avgjorde hele nedrykksdramaet.

Jeg skjønte at jeg skulle score, sa Trond Johansen, hadde bare og skyte høyt over forsvaret, og la ballen dale i mål. Vi skal selvfølgelig ikke glemme det første målet som Per Høgmo lirket i mål fra trengt posisjon.

Alle unner Trond å bli machvinner. I hele sesongen har han hatt problemer foran kassa. På nitten kamper har han scoret bare en gang. Ekstra hyggelig at hans andre mål skulle bli så avgjørende. Nå kan ingen i verden hindre TIL å spille i toppligaen neste år.

Men det var Mjøndalen som åpnet best. Gikk frekt og freidig opp til 1-0 ledelse. I hele første omgang spilte TIL som om de hadde berget 1. divisjons-kontrakten, umotivert, puslete og helt uten gjennombruddskraft. Litt bedre ble det like før pause. Og er Høgmos utligning i det 41. minutt var fullt fortjent.

I pausen bestemte vi oss. Denne kampen skulle vi vinne - for en hver pris, sier Trond Steinar Albertsen - og han fikk rett. Andre omgang ble en forykende forestilling. TIL spilte Mjøndalen i senk. Forsvarsrekken fungerte perfekt. Midtbanen var usedvanlig konstruktiv, mens spissen var aggresive og målkåte. Derfor kom Tronds scoring et kvarter før slutt som en befrielse. Det viser seg at TIL vil overleve i 1. divisjonen, to kamper før slutt.