Allnorsk1.divisjon 1987: Tromsø IL - Brann

Referat:   Elleve serieomganger så langt, syv av dem uavgjort, fem bonuspoeng på straffer. Også her setter gutan med iskalde blikk straffene i mål, mens Bjarte redder de nødvendige straffene. Men Bjarte var taus etter kampen, han hadde skadet ankelen sin etter et sammenstøt med Brann`s Fritjoff Wilborn, spørsmålet er om han ville bli klar til neste kamp ?.

Skjelden har vi sett TIL så sprudlene som i begynnelsen av kampen, og de fikk da også lønn for strevet, med en heading i mål, fra Per Høgmo. Men Brann utliknet bare 4 minutter senere. Striregnet og de dårlige baneforholdene får ta mye av skylden for den dårlige fottballen som ble vist.

Men så er det da også siste kampen før vi flytter opp til Alfheim Stadion. Med så mange uavgjorte kamper kan det se ut som om TIL er et gjerrig lag, så er det ikke. De har lyst å spille god fotball - og får det til å stemme enkelte ganger, som i de første minuttene mot Brann.

Og TIL sto på det samme kjøret fortsatt. Branns taktikk med tre midtstopper fungerte, men ikke alltid like godt. TIL viste evnen til å utfordre, og så faktisk ut som de trivdes i sjef-rollen. Belønningen kom etter tretten minutter. Trond Johansen legger en corner, Per Høgmo dukker opp og header inn 1-0, utagbart for keeper.

Men Brann utlignet bare fire minutter senere. Utover omgangen viste Brann hva de kunne. Lett teknisk småspill på små flater. Men noe overtak var det ikke snakk om. Spillet ble tregere, og det søkkvåte Valhall-gresset begynte å suge krefter. Etter sidebyttet var drivkraften borte. Begge lag var kraftig slitne, men glimtet til et par ganger. Dermed beholdt TIL sin gode hjemmestatistikk, ingen tap på fjorten måneder.

Dommer var Jan Erik Olsen fra Drammen Ballklubb.

Oppdatert: 14.03.2004