Cup NM 2.runde 1986: Vardø IL - Tromsø IL

Et aldri så lite kultursjokk for Tromsø ILs godt vante 1. divisjonsspillere.  Fotballkamp på et sted uten garderobeanlegg, med en steinhard grusbane - bekranset av 300 tilskuere. Paradoksalt nok: Gårdagens 2. rundekamp i cupen på bortebane mot Vardø, ble Tromsø ILs første møte for sesongen, med det som er nordnorsk fotballs virkelige hverdag. Langt unna hovedserie og fasjonable anlegg.

Men desverre, kampen ga ingen revolusjonerende forandringer rent spillemessig for Tromsø IL. 2-0 seieren var grei nok. Men de problemene som har plaget TILs A-lag gjennom hele sesongen, var så alt for tydelig - selv om det var et  4. divisjonslag som denne gangen var målestokken.

TILs avansement var aldri truet. FIMA-laget Vardø hadde ikke en eneste reell målsjanse. Så skjelden var hjemmelaget på visitt i TIL-forsvaret at kampens debutant, Gunnar Gamst, aldri ble satt på noen store prøver. Forsvarsrekka er fortsatt stabil. Midtbanen preges av at flere av spillerene i store deler i kampen ble anonyme. Angrepsrekka viste seg nok en gang fantasiløse.

TILs scoringer kom begge etter cornere. Først da Lars Bang headet inn en corner etter 12 minutter, så ved Lars Espejord åtte minutter før pause. Også det var en heading.  Ingen tvil, det skal bli godt med en fotballferie, og treningsleir som gir tid for TIL-skuta å rette på nødvendige detaljer fram mot en høstsesong hvor forandringene må komme.

Best hos TIL var Lars Bang og innbytteren Jan Viktor Nilsen.   Dommer var Ernald Hartvigsen fra Båtsfjord IL.

Oppdatert: 09.03.2004