Allnorsk1.divisjon 1986: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Ti sekunder gjenstår, Trond Johansen løper sitt livs viktigste 60-meter. Finter ut keeper -scorer - Kaster seg i snøskavla - jubler. Har slått Norges beste fotball-lag. Er nærmere fornyet 1. divisjonskontrakt enn noen hadde våget å håpe før snøshowet på Valhall.

Det var så uvirkelig - alt som skjedde på Valhall. styggeværet som aldri ga assosiasjoner om sommeridrett. TILs seier som ingen på forhånd hadde trodd på. Spillet som var bedre enn vi noen gang har sett av TIL i år, selv ikke på de mest grønne gresmattene.

Rist gjerne på hode, og kritiser værforholdene i Nord-Norge. Men en håpløs bane, med snø på, er slett ikke ensbetydende med håpløs fotball. Fantastisk innsats og spill av beste kvalitet. Og når TIL måtte ty til helikopter for å blåse det meste av snøen av banen  (Kjell Kræmers ide), skjønner man at det hele var svært spektakulært.

TIL dominerte i første omgang. Likevel var det Lillestrøm som ledet ved pause. Kampens dommer og meste upopulære person på Valhall , unnlot helt feilaktig å blåse frispark da gjestene tok 1-0 ledelse. Bård Bjerkland rev ned Bjarte Flem, som dermed ikke kunne hindre Andre Krogstad å putte ballen i mål. Scoringen ble godkjent av Hollung - den eneste på Valhall som ikke mente det var frispark.

Lyngen-gutten Sigmund Forfang har vært en av TILs viktigste spillere i år - Også i denne kampen. Ikke fordi han spilte noen stor kamp, men fordi han utlignet til 1-1, umidelbart etter sidebytte. LSK ble presset fullstendig på defensiven. Og de få gangene Tom Sundby og hans angrepsspillere kom over midtbanen, ble de så sikkert, så effektivt og så enkelt stoppet av TILs imponerende forsvars-firer.

Oppdatert: 12.03.2004